Werknemers Rosebel Gold Mines weer aan de slag
13 Mar 2013, 13:10
foto
Werknemers van Rosebel op weg naar de ledenvergadering.


De werknemers van Rosebel Gold Mines zullen het werk hervatten. Dit besluit is zojuist genomen tijdens een rumoerige algemene ledenvergadering van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO). Bondsvoorzitter Freddy Brug zegt aan Starnieuws dat het erg moeilijk was om de leden weer aan het werk te krijgen, maar uiteindelijk is het gelukt.

Een lid van de bond merkt tegenover Starnieuws op dat "niemand aan het werk wil gaan. Want als wij weer werken, dan zullen de zaken niet gerealiseerd worden. Wij zijn zo vaak voor de gek gehouden door de directie. Iedereen is uit de vergadering weggelopen". Brug zegt dat het heel moeilijk was om de leden te overtuigen dat ze weer aan de slag moeten. "Gelukkig zijn er ook leden die begrijpen dat het werk hervat moet worden. Met moeite zijn de werknemers hier akkoord mee gegaan", stelt de vakbondsleider.

Hoewel Brug de emoties van werknemers begrijpt, is een van de eisen van de Bemiddelingsraad dat de acties moeten worden beëindigd. Gisteravond is afgesproken dat het werk moet worden hervat. De directie en het bestuur van de bond zullen verder onderhandelen. "Dinsdag moeten we weer bij de Bemiddelingsraad verschijnen om verslag te doen van de vorderingen", deelt Brug mee. Het bestuur is nu in gesprek met de directie om de stand van zaken te bespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May