Vogel in motor SLM-kist bij opstijgen op Curaçao
13 Mar 2013, 10:12
foto


De kist van SLM was gisteravond net in de lucht, toen een vogel in de motor terecht is gekomen. Het toestel zou van Curaçao via Trinidad & Tobago naar Suriname vliegen. "Het besluit is genomen om terug te keren naar Curaçao. De 116 passagiers die aan boord waren, zijn opgevangen in hotels en anderen zijn naar huis gegaan", zegt Clyde Cairo, vicepresident Commercial Affairs van de SLM aan Starnieuws.

De passagiers die gestrand zijn door de overmachtssituatie worden zoveel mogelijk op andere lijnvluchten overgeboekt, legt Cairo uit. Het toestel kan nog niet worden ingezet omdat er eerst een scan van de motor moet worden gemaakt. De andere kist van de SLM die de regionale route onderhoudt, is ook defect. Er moet een onderdeel vervangen worden, waardoor het toestel pas morgen weer ingezet kan worden.

Cairo antwoordt op een vraag dat het charteren van een andere kist geen optie is, omdat er geen toestellen beschikbaar zijn. "Daarom wordt er alles aan gedaan om de gestrande passagiers op vluchten van andere maatschappijen over te boeken. Het gaat hier om een situatie die de SLM niet in de hand heeft", stelt Cairo. De directie van de SLM hoopt dat niks beschadigd is in de motor, waardoor de draad zo snel mogelijk weer kan worden opgepakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May