Bond en directie Rosebel vanavond naar Bemiddelingsraad
12 Mar 2013, 15:32
foto
De goudraffinaderij van Rosebel ligt nog steeds stil.


De Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) en de directie van Iamgold moeten vanavond bij de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname verschijnen. De onderhandeling over een nieuw te sluiten collectieve arbeidsovereenkomst (cao) is gesprongen. Werknemers op de plant in Brokopondo zijn in actie gegaan nadat ze hoorden dat over de twaalf-urige werkdag geen discussie gevoerd zal worden.

Vakbondsleider Freddy Brug zegt aan Starnieuws dat de spontane actie van de werknemers overgenomen is door de bond. "Wij hebben de actie niet geproclameerd", antwoordt de vakbondsleider op de vraag of nu gestaakt moet worden terwijl Roy van Aerde, 'het gezicht' van het bedrijf, is overleden. Hij wordt vanmiddag gecremeerd. "Wij hebben deze actie niet gecreëerd, maar van de zijde van de directie zijn mededelingen gedaan aan de medewerkers, die niet in goede aarde zijn gevallen", stelt Brug.

De vakbondsleider begrijpt niet waarom er gesteld wordt dat hij niet bereikbaar is. "Ik heb publiekelijk via diverse media gereageerd. Maar er wordt alleen maar gecommuniceerd met een deurwaardersexploot. Zodra een werknemer iets doet, wordt de deurwaarder op hem afgestuurd." Brug is benieuwd naar wat vanavond bij de Bemiddelingsraad zal worden afgesproken. De productie op Rosebel ligt nog steeds stil.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May