Situatie in Albina wederom genormaliseerd
12 Mar 2013, 13:55
foto
Dc Theodorus Sondreojoe spreekt de actievoerende marktventers kort toe vóór het overleg.


De situatie in Albina is genormaliseerd. De barricades zijn opgeheven en de markt is weer open. Districtscommissaris (dc) Theodorus Sondrejoe heeft vandaag tijdens een overleg met de actievoerende marktventers overeenstemming bereikt. Afgesproken is dat mensen, die zich wagen om in Albina marktproducten rond te venten, het risico lopen dat hun goederen worden afgepakt. Van de dc hebben de marktverkopers de garantie gekregen dat de rust en orde worden gehandhaafd.

De marktventers kwamen met blijde gezichten van het onderhoud. "Een beter gesprek konden we niet hebben met de dc", benadrukt Martha Adam. Ze geeft aan dat er ook gesproken is over de voorzieningen in de markt. "De dc garandeert dat daarin verbetering komt", zegt Adam.

Vóór het onderhoud sprak de dc de actievoerders toe. Hij wees hen op het belang van communicatie bij het oplossen van conflicten. Hij stelt dat hij altijd een gewillig oor heeft als er zich problemen voordoen in het district.
Ressortcommandant John Koorndijk van de politie Albina zegt dat zoals is afgesproken, de straten vrijgemaakt zullen worden van rondventers. Bij overtreding van het verbod, zullen de goederen in beslag worden genomen en geschonken aan sociale instellingen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May