Acties marktverkopers verscherpt (update)
11 Mar 2013, 10:50
foto
Marktmeester Glenn Sandvliet is vanmorgen de toegang belet tot zijn kantoor. (Foto: Isaak Poetisi)


De verhitte actievoerende marktverkopers in Albina hebben hun acties verscherpt en hebben barricades opgeworpen op de hoek van de Gouverneur- en Emmastraat, dichtbij de markt. De politie ging ertoe over de barricade weg te halen, maar de actievoerders gingen er gelijk toe over de obstakels terug te plaatsen. "Als het vandaag niet komt tot een oplossing, dan houdt het op in Albina", zeggen de actievoerders.

De boze marktventers hebben dat gezegd aan marktmeester Glenn Sandvliet. Hem is vanmorgen de toegang tot zijn kantoorruimte ontzegd.
"We want dc", scanderen de actievoerders, terwijl ze daar kracht bij zetten door met stokken en hun handen te slaan op tafels. Sandvliet zegt dat hij begrip heeft voor de actievoerders.

De Bestuursdienst had immers in december vorig jaar toegezegd de illegale verkopers van de straat te halen. "Echter is die maatregel kortstondig geweest", stelt Sandvliet. De afgepakte goederen werden terug gegeven aan de illegale verkopers. De marktmeester is nu op weg naar districtssecretaris Wilfred Jordaan, die doorgaat als ressortleider voor het ressort Albina. "In overleg met de politie zullen we trachten om vandaag nog een oplossing te brengen is deze situatie", voegt Sandvliet eraan toe.

Zeer bedenkelijk
Waarom de dc geen oplossing kan brengen in deze situatie, is voor Martha Plein onbegrijpelijk. "Het gaat m'n verstand te boven. We hebben geen burgervader in Albina", zegt Plein. Het feit dat de dc geen afdoende maatregelen kan treffen tegen de illegale verkopers uit Moengo is volgens haar zeer bedenkelijk. "En hoe rechtvaardig is dat, als hij nu de politie op ons afstuurt, terwijl de mensen uit Moengo vrijelijk op straat mogen blijven."

Parlementariër Ramses Kajoeramari (MC/NDP) vindt de lankmoedige houding van de dc, zoals hij het typeert, in deze kwestie onbegrijpelijk. “Afgelopen vrijdag verzekerde hij tijdens het veldbezoek met een delegatie van Openbare Werken voor de tweede maal, een definitieve oplossing van dit probleem", zegt Kajoeramari. Hij gaat er nu werk van maken om dit probleem desnoods op een hoger niveau op te lossen.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May