Venters barricaderen Markt Albina
11 Mar 2013, 08:55
foto
Martkverkopers van Albina op straat.


Voor de venters van de markt in Albina is de maat vol. Vanmorgen zijn ze ertoe overgegaan de markt te barricaderen. Ze willen de oneerlijke concurrentie van de illegale marktventers niet langer accepteren. De marktventers staan onder leiding van Martha Plein. De actievoerende venters zeggen dat ze zo lang op straat zullen verkopen, totdat er een bevredigende oplossing komt.

"Commissaris, waar ben je, er is geen orde in Albina; dc waar is uw gezag en waar is de markt van Albina...op straat?" Dat zijn leuzen die op stukjes karton aangebracht zijn voor de markt.
"We blijven op straat totdat de dc zich toont en mocht hij komen en de resultaten blijven toch uit, dan blijven we ook op straat", zegt Plein.

De marktventers geven aan dat de dc drie maanden geleden toegezegd had de illegale marktventers van de straat te halen. Zij zien met lede ogen toe hoe het aantal illegale venters oploopt. "De dc heeft geen daadkracht en dat bewijst hij telkens weer", benadrukken de marktventers. Ze geven aan dat de illegale marktventers die iedere ochtend uit Moengo komen, hun brood mogen verdienen, maar dat moeten ook in de markt gebeuren. Een aantal van die illegale verkopers heeft een stand in de markt.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May