Bond Jeugdtandverzorging wacht op antwoord Blokland
11 Mar 2013, 07:00
foto


De bond bij Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) blijft in beraad. De eis staat nog recht overeind dat de directeur en het hoofd van de afdeling Dienstverlening ontheven moeten worden. Sinds 5 maart worden er prikacties gevoerd. Gewacht wordt op een antwoord van minister Michel Blokland van Volksgezondheid.


Blokland heeft toegezegd dat hij het stichtingsbestuur van JTV zal opdragen om met de bond te praten. Aan de minister is voorgehouden wat de grieven zijn van de medewerkers. Deze zijn vervat in een memorandum. De bond stelt dat er geen beroepsmogelijkheden zijn voor het personeel. De invulling van de twee belangrijkste posities binnen JTV worden ingevuld door de directeur en zijn levensgezellin. Er is geen mutatiebeleid. De directieven komen van de directeur van Volksgezondheid in plaats van de minister via het bestuur van de stichting, zegt de bond in een persbericht.

Intimidaties
De bond heeft aangegeven aan de minister dat het examenreglement terzijde is geschoven. Het onderwijs wordt ondermijnd door vertrapping van het staatsbesluit op het beroep van Jeugdtandverzorgers. Er is donderdag een gesprek geweest tussen de leiding van de bond en het stichtingsbestuur. Binnen twee dagen zou verslag gedaan worden aan de minister over de eisen van de bond.

Volgens de bond belegde de directeur vrijdag een vergadering met de diensthoofden die met ontheffing zouden zijn bedreigd, indien zij meedoen of sympathiseren met de vakbondsacties. "Ook is hen medegedeeld dat, de komende examens zullen worden afgenomen door het hoofd Dienstverlening (de levenspartner van de directeur) en het hoofd Poli (medewerker op de middagpoli van de directeur). Dit is geheel in strijd met het examenreglement voor de opleiding tot Jeugdtandverzorger", zegt het bondsbestuur. De bond, onder leiding van Yone Gorrison, blijft in beraad. De acties zijn overgenomen door de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), onder leiding van Ronald Hooghart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May