Kabinet vp krijgt binnenkort directoraat e-Government
11 Mar 2013, 00:00
foto


Op het kabinet van de vicepresident zal binnenkort het directoraat e-Government (e-Gov) verrijzen. De raad van ministers heeft een voorstel van vicepresident Robert Ameerali onlangs goedgekeurd. Starnieuws verneemt dat het directoraat zal bestaan uit een directeur en drie coördinatoren. Verder zal er secretariaat deel uitmaken van dit nieuwe directoraat.


Eerder is er een commissie e-government benoemd onder leiding van Rahid Doekhie. Besloten is om een directoraat op te richten om een structureel karakter te geven aan e-government. Gekozen is voor een directoraat op het kabinet van de vicepresident omdat de gehele regering hiermee te maken heeft.

Elektronisch aansturen informatie
Het directoraat e-Governement (e-GOV) zal vanuit het kabinet van de vicepresident de interne organisatie van de overheid en haar diensten elektronisch aansturen. Het gaat om dataverzameling, -verwerking en -verstrekking op ministerieel en interministerieel niveau. Ook informatie-inwinning en -verstrekking aan onder andere het bedrijfsleven, de parastatalen en de burgerij via toegang tot geautoriseerde bestanden.

Het directoraat het als taken het:
- inspelen op actuele- en toekomstige beleidsgebieden die in relatie staan tot e-GOV;
- plannen, voorbereiden, uitvoeren en evalueren van technische activiteiten van e-GOV;
- promoten van e-government binnen de overheid door opleidingen en trainingen;
- monitoren van de projecten die worden uitgevoerd;
- aan de hand van evaluaties bijstellen van de doel- en taakstelling van alle e-GOV-activiteiten;
- plegen van kwaliteits- en ander onderzoek ter versterking en bestendiging van e-government.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May