AZP heeft bedden gereedgemaakt voor extra patiënten
09 Mar 2013, 12:30
foto


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft voorzieningen getroffen om patiënten die niet opgenomen kunnen worden in het Diakonessenhuis op te vangen. "De opvang is niet alleen voor de Spoedeisende Hulp, maar wij hebben ook extra bedden gereedgemaakt, wanneer wij meer patiënten moeten opnemen", zegt algemeen directeur Antoine Brahim aan Starnieuws.

Brahim zegt dat eerder de actie van de medische staf van het Diakonessenhuis besproken is in de Nationale Ziekenhuis Raad (NZR). Manodj Hindori, voorzitter van de NZR, deelt aan Starnieuws mee dat de situatie toen niet van dien aard was dat er extra maatregelen genomen moesten worden. Hij zal nagaan hoe erg het is met de situatie in het Diakonessenhuis. Op basis daarvan zullen maatregelen worden genomen, waardoor andere ziekenhuizen hulp kunnen bieden.

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid heeft ook actie ondernomen om een oplossing te brengen in de situatie, hoewel Diakonessenhuis een particuliere onderneming is. De medische staf van het ziekenhuis stelt echter in een schrijven dat het bestuur van Diakonessenhuis niet bereid is op korte termijn verandering in de situatie te brengen. De medische staf heeft besloten om vanaf 7 maart geen nieuwe patiënten meer op te nemen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May