Medische Staf Diakonessenhuis stopt met opnemen patiënten
09 Mar 2013, 11:30
foto


De medische staf van het Diakonessenhuis is vanaf donderdag gestopt met het opnemen van nieuwe patiënten. "Dit geldt zowel voor de kliniek als ook voor de polikliniek", schrijft het bestuur van de medische staf onder leiding van neuroloog Julian Pengel. Aan collega's wordt geadviseerd om patiënten te verwijzen naar Academisch Ziekenhuis Paramaribo, 's Lands Hospitaal en het St. Vincentius Ziekenhuis.

De klinische zorg in het Diakonessenhuis wordt per 1 februari progressief teruggedraaid. "Kort geleden is ons bericht dat het huidige bestuur van het Diakonessenhuis niet bereid is op korte termijn verandering in de situatie te brengen. Wij worden hierdoor dan ook gedwongen om de patiëntenzorg zoals wij dat tot 01 februari jl. konden bieden, nu te moeten stopzetten. Immers doorwerken onder de huidige omstandigheden en met dit beleid maakt ons medeschuldig aan het in stand houden hiervan", schrijft het bestuur van de medische staf aan collega's.

Het bestuur vraagt excuses voor het ongemak, maar vraagt tegelijkertijd ook begrip voor de situatie. "Wij hopen op een snelle verandering van zaken waardoor wij u en de patiënt als vanouds weer die service te kunnen bieden welke u van ons gewend bent; we zullen u daarover uiteraard terstond berichten". Het schrijven is naast Pengel ook getekend door secretaris Rob Does (chirurg) en Lily Olmtak, gynaecoloog. Er is ook een kopie van het schrijven gestuurd naar minister Michel Blokland van Volksgezondheid en Manodj Hindori, voorzitter van de Nationale Ziekenhuis Raad.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May