Colombia schenkt literaire werken aan het IOL
08 Mar 2013, 22:30
foto
Directeur Ellen Naarendorp van Buitenlandse zaken (r) overhandigt op symbolische wijze de Colombiaanse schenking aan Linda Rozenblad-Sairas, waarnemend directeur van het IOL. (Foto Buza)


Het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) heeft van de Republiek van Colombia 1174 Spaanse literaire werken gekregen. Directeur Ellen Naarendorp van Buitenlandse zaken (Buza) overhandigde de literatuur op symbolische wijze aan Linda Rozenblad-Sairas, waarnemend directeur van het IOL. Sairas ondertekende afgelopen week op het ministerie van Buza, het protocol van overdracht.

Het Colombiaans ministerie van Buitenlandse Zaken heeft met de schenking ingespeeld op de behoefte van Suriname aan kennisontwikkeling in de Spaanse taal, met het oog op de integratie in de Zuid-Amerikaanse regio, zegt Buza in een persbericht. Sairas sprak de hoop uit dat de literatuur tot verrijking zal leiden van de docenten.

Minister Winston Lackin had bij een werkbezoek aan zijn Colombiaanse college in mei 2012, de behoefte van Suriname aangegeven. De donatie die Colombia hierop deed, vloeit voort uit de ‘South-South Cooperation Strategy with the Caribbean Basin’, die door het buitenlands beleid van Colombia wordt gehanteerd, zegt de voorlichting van Buza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May