Consumentenbond wil geen inperking openingstijden
08 Mar 2013, 12:00
foto


Voorzitter van de Consumentenbond Suriname Rudy Balker, is het niet eens met plannen van onder meer het ministerie van Handel en Industrie (HI) om winkelsluitingstijden te stellen op 11 uur ’s avonds. Vorig jaar was juist afgesproken dat de openingstijden van winkels, supermarkets, en handelszaken verruimd zouden worden.

“90 % van alle landen in de wereld staan 1x24 uur ter beschikking van de consument. Het zijn juist de armste consumenten die niet over de financiële middelen beschikken om grote voorraden op te kopen en gebruikmaken van langere openingstijden om toch inkopen te doen,” verklaart hij zijn bezwaren tegen deze plannen, in een bericht van de consumentenbond.

’Globaliserende wereld’
De consumentenbond geeft aan dat er rekening gehouden moet worden met de globaliserende wereld met internet. Deze wereld is klein geworden en dit vereist dat niet alleen handelszaken ter beschikking moeten zijn. “Ook overheidsfaciliteiten, zoals belangrijke afdelingen van de ministeries van H.I. en Financiën, zullen 1x24 uur ter beschikking moeten staan voor toeristen en zakenlieden.”

Volgens Balker moet ook stilgestaan worden bij het tijdsverschil tussen landen. Het zou vaker voorkomen dat wanneer er vanuit het buitenland een bericht binnen komt, dit tijdsverschil van invloed is. “Het bericht dat een miljoenen deal is, kan niet verwerkt worden omdat Suriname bezig is te slapen.”

Spookstad
De consumentenbond zegt geconstateerd te hebben dat de personen die de openingstijden willen beperken, dezelfde personen zijn, die hun winkelpanden hebben verhuurd aan Chinezen die wel bereid zijn 1x24 uur door te draaien ten behoeve van de consument, terwijl zij op “balkon zitten voeten te schommelen.”

“Toeristen zullen Suriname niet voor een tweede keer bezoeken wanneer blijkt dat de binnenstad ‘s avonds een spookstad wordt”, luidt het laatste argument van de consumentenbond tegen inperking van de openingstijden van winkels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May