President verwacht vrijdag aanpassingen activiteiten
07 Mar 2013, 17:30
foto
President Desi Bouterse


President Desi Bouterse zegt dat andere landen in Latijns-Amerika drie dagen van rouw in acht nemen. Gezien de speciale band met het overleden staatshoofd Hugo Chávez en het volk van Venezuela is voor vrijdag, een nationale dag van rouw afgekondigd. Bouterse zegt op een vraag op een vanmiddag gehouden persconferentie dat de activiteiten rond de Internationale Dag van de Vrouw enigszins aangepast kunnen worden.

Ook in De Nationale Assemblee zijn er vragen gesteld over hoe het moet met de activiteiten die gepland zijn in verband met 8 maart, de Internationale Dag van de Vrouw. In een verklaring over dit ongebruikelijke besluit, vraagt het ministerie van Binnenlandse Zaken, om de vlaggen halfstok te hijsen. Ook aan de radio en televisie wordt gevraagd om de uitzending aan te passen.

Diverse organisaties die activiteiten hebben gepland, vragen zich af wat ze moeten doen, nu de regering een nationale rouwdag heeft afgekondigd. "Mogen we nog artiesten laten optreden", vraagt een vrouwenorganisatie aan Starnieuws. De president zei niet veel over wat er nu moet gebeuren. Hij gaat ervan uit dat de organisaties de nodige aanpassingen zullen plegen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May