Roy van Aerde was een 'People's person'
07 Mar 2013, 13:20
foto
Roy van Aerde


Iamgold/Rosebel Gold Mines zegt in een verklaring dat Roy van Aerde 'het gezicht' van het bedrijf was. Hij is jarenlang het gezicht van de organisatie geweest en stond bij velen in de samenleving dan ook bekend als ‘Mr Gold’. Hij overleed woensdag in het ziekenhuis, na eerder thuis onwel te zijn geworden. Er heerst grote verslagenheid bij het management en personeel.

Van Aerde stond bekend als een zeer sociaal bewogen man, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten. Hij was erg geliefd onder zijn collega’s en werd geroemd om zijn grote interpersoonlijke skills. Collega’s typeren hem als flexibel, gezellig, joviaal; een 'People’s person'. Bij Roy kon je altijd terecht voor zowel een luisterend oor als een grapje. Hij verstond de kunst om mensen aan zich te binden, van de gewone man op straat tot aan hoogwaardigheidsbekleders. Hij had een vaderlijke rol in het bedrijf en werd door velen liefkozend 'opa' genoemd, vertelt het bedrijf in een persbericht.

In 2005 trad hij in dienst bij het toenmalige Cambior, dat in 2006 werd overgenomen door Iamgold. Van Aerde heeft zich als PR officer en woordvoerder altijd ingezet voor het positief uitdragen van het bedrijf naar de samenleving toe. In roerige en minder roerige perioden heeft hij altijd op standvastige en rustige wijze de woordvoering gedaan. Rosebel is hem erkentelijk voor zijn verdiensten op dit vlak en verliest met hem niet alleen een trouwe collega, maar ook een grote vriend.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May