Nickerianen blij met ingebruikname Karachiweg
06 Mar 2013, 04:30
foto
De Karachiweg in Nickerie wordt officieel in gebruik genomen.


De Karachiweg is de verbinding tussen de Westelijke en Oostelijke polders in Nickerie. Samen met bewoner Pritipal Mahabal (75) nam minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) de weg in gebruik dinsdag.

Ondernemer Imro Manglie is blij met de ingebruikname van de weg, omdat bij de oogst hij veel last ondervond. Bij elke regenval verkeerde de weg in een slechte staat. Vanaf nu kan geoogste padie makkelijk getransporteerd worden naar de pellerij om verwerkt te worden. De boeren die in de omgeving hun landbouwareaal hebben, zijn dankbaar dat het nu zover is gekomen.

Belofte nakomen
Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh vroeg de burgers zuinig om te gaan met de infrastructuur. Minister Abrahams gaf aan dat de trein nu op volle toeren draait en wie mee wil, zal bij de eerst volgende halte moeten instappen anders ga je deze missen. Abrahams deelde mee dat de weg naar Apoera deze maand ook via inschrijving aanbesteed zal worden. Door de ontsluiting van Apoera en omgeving, kunnen de kinderen van het dorp met de schoolbus hun verdere opleiding in Nickerie volgen.

Abrahams zei dat de dingen die beloofd zijn aan het volk, in deze fase gerealiseerd zullen worden. Deze regering voert projecten uit die goed zijn, stelde de bewindsman. "Als de vorige regering iets goeds deed, gaan wij het continueren, zij had ongeveer 700 miljoen monetaire reserve, nu is dat 1.3 miljard. Dus wij zijn op de goede weg", zei hij. Deze regering zal alles wat in haar vermogen ligt doen om de gemeenschap te dienen, legde Abrahams uit. Hij merkte op dat de TW-brug bij Wageningen, die zijn tijd heeft gehad, vernieuwd wordt zodat er nu twee voertuigen naast elkaar kunnen rijden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May