Rusland: President Chávez trok zich het lot van armen aan
06 Mar 2013, 01:10
foto
Gregory Rusland als toenmalig minister van NH, als vertegenwoordiger van de president, in gesprek met staatshoofd Hugo Chávez.


Gregory Rusland, voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), brengt namens zijn politieke organisaties de condoleances over aan de familie en het volk van Venezuela. Rusland om een reactie gevraagd over het heengaan van president Hugo Chávez, zegt aan Starnieuws dat het staatshoofd veel vrienden heeft gemaakt, maar ook vijanden. "Wij hebben hem gekend als een persoon die begaan was met het lot van mensen die het moeilijk hadden", zegt Rusland.

In zijn periode als minister van Natuurlijke Hulpbronnen van 2005 tot 2010 heeft hij met genoegen meegewerkt aan de start van de Petro Caribe overeenkomst, die voor het overgrote deel van de Caribische landen een grote verlichting in hun economische situatie heeft betekend. "In die periode, vooral rond 2008, waarbij er een grote crisis in de wereld heerste op financieel/economisch gebied, waren de kosten van energie wurgend voor de landen van het Caribische regio en bleek de Petro Caribe-overeenkomst voor die landen een enorme uitkomst om die crisis aan te kunnen. Deze overeenkomst heeft hem niet altijd even populair gemaakt in eigen land waar men hem beschuldigde de rijkdommen van Venezuela uit te delen", merkt Rusland op.

De NPS-voorzitter erkent dat de projecten van Chávez ter ondersteuning van de armen in Venezuela grote indruk hebben gemaakt op het volk, terwijl vooral de middenklasse en de beter bedeelden problemen hadden met maatregelen op vooral financieel/economisch gebied en de manier waarop hij invulling gaf aan het besturen van de staat. "Met het overlijden van president Chávez verliest de wereld zeker een interessante persoonlijkheid", stelt de NPS-voorzitter.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May