Stichting Lobi voert activiteiten in Saramacca op
07 Mar 2013, 03:00
foto


Stichting Lobi heeft besloten om de dienstverlening dichterbij het volk van Saramacca te brengen. De bewoners van dit district kunnen preventief onderzoek naar baarmoederhals- en borstonderzoek laten verrichten. Ook mogen zij zich aanmelden voor advies over gezinsplanning. De verschillende ressorten in het district komen aan de orde. Dit zegt districtscommissaris (dc) Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca aan Starnieuws.

Stichting Lobi is vorig jaar juli begonnen met de activiteiten in Saramacca. Toen zijn de ressorten Groningen en Kampongbaroe aangedaan. Vrouwen uit andere ressorten hebben ook gebruik van de gelegenheid gebruik gemaakt van de diensten. Tijdens deze bezoeken is gebleken dat er grote behoefte bestaat bij de gemeenschap voor voorlichting, onderzoek en advies, zegt Nisa Rijger van Stichting Lobi.

Nu heeft Stichting Lobi ook het ressort Calcutta aangedaan. Ramdhani is blij met dit initiatief en heeft het doorgangshuis te Boskamp hiervoor ter beschikking gesteld. De dc merkt op dat de overige ressorten ook aan de beurt zullen komen. “Het is gebleken dat niet alle vrouwen kunnen reizen, omdat zij niet over vervoer beschikken. De afstand speelt een belangrijke rol”, stelt Ramdhani. Stichting Lobi is van plan om ook informatiebijeenkomsten te organiseren om te wijzen op het belang van onderzoek waardoor ziekten tijdig ontdekt en aangepakt kunnen worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May