Ramdin: Permanente Raad OAS komt in spoedzitting bijeen
05 Mar 2013, 22:00
foto
Mensen huilend in de straten van Caracas na de bekendmaking van de dood van president Hugo Chávez.
(AP Photo/Fernando Llano)


De Permanente Raad van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) komt donderdag in spoedzitting bijeen ter nagedachtenis van de Venezolaanse president Hugo Chávez. "Het is altijd een triest moment als een president van een land komt te overlijden. De Venezolaanse president heeft zijn stempel gedrukt op de ontwikkelingen in Latijns-Amerika en hij had bijzonder veel aandacht voor het Caribisch Gebied", zegt assistent secretaris-generaal Albert Ramdin aan Starnieuws.

De secretaris-generaal van de OAS, José Miguel Insulza, heeft intussen ook zijn condoleances overgebracht aan de regering en volk van de Bolivariaanse Republiek Venezuela. "Venezolanen maken een groot verdriet mee en wij zijn met hen, samen met de volkeren in de regio", zegt Insulza in een verklaring. Hij is ervan overtuigd dat Venezolanen in eenheid door de moeilijke tijden heen zullen komen".

Ramdin merkt op dat Chávez zich sterk heeft gemaakt voor een verenigd Latijns-Amerika. Daartoe heeft hij verschillende bewegingen in het leven geroepen. Zo was hij de motor achter de oprichting van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (Celac) in december 2011. Ramdin verwacht dat nagenoeg alle staatshoofden van de regio de begrafenis van Chávez zullen bijwonen. Hij heeft veel gedaan voor diverse landen, waaronder de goedkopere olie die via Petro Caribe wordt geleverd. Het heengaan van de president zal grote impact hebben op de regio, stelt Ramdin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May