Goede: SRD 5,49 voor benzine bij SOL is een stuiptrekking
05 Mar 2013, 12:08
foto
Prijs dat door Handel en Industrie is bepaald per 6 maart voor SOL.


"De prijs van SRD 5,49 voor een liter benzine is een stuiptrekking. Het gaat om een oude lading die wij duur hebben ingekocht", stelt directeur Mark Goede van de SOL geruststellend. Hij is echter niet gerust op de wijze waarop de prijzen tot stand komen. De fluctuaties maken dat er grote prijsverschillen zijn wanneer er nieuwe ladingen brandstof binnenkomen. "Wij moeten echt praten met de overheid, want de prijs wordt bepaald door Handel en Industrie", zegt Goede aan Starnieuws.

Vanaf morgen moet bij SOL SRD 5,49 worden neergeteld voor een liter ongelode benzine en SRD 5,55 voor benzine met additieven. De prijs van SOL voor ongelode benzine schiet met maar liefst 64 cent als een raket de lucht in. SOL heeft enkele dagen meer verkocht dan Suritex, omdat daar de prijs voor unleaded SRD 5.13 is, terwijl tot vandaag nog SRD 4,85 betaald wordt bij de SOL-pompen. Diesel is bij SOL SRD 5,07 en bij Suritex SRD 5,06.

Suritex zit goed
De directeur van Suritex, Aubrey Nai Chung Tong, lacht stiekem in zijn vuistje. Zijn leed is geleden. "Wij kunnen de stormloop die er zal komen wel aan. Wij hebben voldoende brandstof", verzekert de Suritex-topper Starnieuws. De prijzen fluctueren enorm, legt hij uit afhankelijk van waar de brandstof is gekocht. De Petro Caribe ladingen zijn goedkoper dan olie die gekocht is in het Caribisch Gebied.

De raffinaderij van Trinidad & Tobago was enige tijd gesloten. De leveringen vinden nu weer plaats. De volgende ladingen worden daar betrokken. "Onze prijs zal zelfs iets goedkoper worden bij de volgende lading, die intussen al binnen is", deelt Nai Chung Tong mee. Goede is ook enigszins opgelucht dat deze dure brandstof van SOL geen grote lading is. Wanneer twee tankers binnen een bepaalde tijd binnenvaren, worden de prijzen wel samengevoegd. Goede vindt dat er een andere berekening van de prijs moet komen, waardoor er niet zulke erupties ontstaan, zoals nu het geval is.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May