Minister Hok nodigt internationale investeerders uit
05 Mar 2013, 06:00
foto
Receptie tijdens een ontvangst gehouden door Suriname op de mijnbouwconferentie in Toronto. (Foto: NH)


Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft op de internationale mijnbouwconferentie in Toronto, Canada, kapitaalkrachtigen uitgenodigd om te investeren in Suriname. Hij presenteerde de investeringsmogelijkheden tijdens de grootste mineralen wereldconferentie. De bewindsman besprak de mogelijkheden die de gouddeals met Surgold en Iamgold bieden.

De landen hadden in de marge van de conferentie de mogelijkheid om zich te presenteren aan de deelnemers. Hok gaf volgens een persbericht van zijn ministerie een beeld van de investeringsmogelijkheden in het land. In a world full of instability, Suriname seems an oasis, zei hij. Hok legde uit dat naast de de mijnbouwsector er ook investeringen gedaan moeten worden in de energiesector om investeerders te verzekeren dat zij hun operaties kunnen blijven uitvoeren. Hij merkte op dat een overeenkomst sluiten met de regering een ‘win-winsituatie’ is.

Ondersteuning
De Chief Economic Advisor van de Centrale Bank van Suriname, Bernhard Fritz-Krockow, ondersteunde de minister met cijfers van de economie. De wil om de economie verder te diversifiëren, het veilig stellen van toekomstige ontwikkeling, door de instelling van het Spaar- en Stabilisatie Fonds, en het zo optimaal mogelijk ondersteunen van internationale investeerders waren de belangrijkste boodschappen voor de mogelijke investeerders in de zaal.

De Canadese ambassadeur voor Suriname David Devine, gaf een introductie over de succesvolle operaties die Canadese bedrijven in het land hebben. Iamgold en de RBC Bank waren de aansprekende voorbeelden.
De boodschap van Suriname werd verder versterkt door succesverhalen van multinationals die al in Suriname investeren en de Suriname dag mede mogelijk hebben gemaakt, waaronder Iamgold (Canada), Reunion Gold Corporation (Canada), Canasur Gold Ltd. (Canada) en Hunter Bay Minerals (Australië). Deze bedrijven opereren in gebieden waarbij kleinschalige mijnbouwers al naar alluviaal goud hebben gemijnd. Deze gemijnde gebieden worden nu door medium-scale bedrijven optimaal ingezet door te zoeken naar dieper gelegen goudvoorraden. De presentatoren van deze bedrijven gaven aan dat Suriname een ideale investering is vanwege de goede samenwerking met de overheid en de geprognosticeerde voorraden in natuurlijke hulpbronnen, meldt NH. De conferentie duurt tot 6 maart.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May