OW pakt infrastructuur inheemse dorpen aan
05 Mar 2013, 01:00
foto
OW heeft de beloofde duikers aangevoerd voor de ontwatering van Tapoekoe. Tegelijkertijd zal de weg worden gerehabiliteerd.


Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft, zoals toegezegd door Oemar Jimidar coördinator Suriname-Oost, maandag de duikers gestuurd om de ontwatering van Tapoekoe aan te pakken. Grote delen van het dorp in het district Marowijne lopen tijdens de zware regenbuien onder water. Daartoe uitgenodigd door parlementariër Ramses Kajoeramari (Mega Combinatie/NDP) van Marowijne bracht de OW-topper een bezoek aan Albina.

Tapoekoe heeft veel last van de regenbuien omdat het in een zwampgebied ligt. De ontwatering van de inheemse dorpen Marijkedorp, Erowarte en Pierrekondre werd eveneens in kaart gebracht. "Het ligt in de bedoeling om de wegen en lozingen in deze dorpen integraal aan te pakken", zegt Jimidar aan Starnieuws.

Blij met oplossing
OW is bezig voorbereidingen te treffen voor de bestrating van de weg naar Tapoekoe. Omdat lateriet niet voorradig was in de directe omgeving, is het werk gestagneerd. Dit materiaal moest volgens Jimidar van elders aangevoerd worden. "Nu zal tegelijkertijd met de ontwatering dit weggedeelte worden aangepakt", zegt de OW-topper.

Parlementariër Kajoeramari deelt aan Starnieuws mee dat het dorp Tapoekoe een paar weken te lijden had van wateroverlast. Er waren volgens de volksvertegenwoordiger ook problemen met het opstarten van projecten in Marijkedorp, die al geruime tijd in uitvoering moesten zijn. "Het bezoek van Jimidar was daarom wenselijk", zegt hij. De regio-coördinator werd in de gelegenheid gesteld om ook kennis te maken met de kapiteins in dat gebied. "Ik ben erg ingenomen met het feit dat OW in samenspraak met de bewoners direct inkomt met concrete oplossingen", stelt Kajoeramari.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May