Toegang breedband voor allen nog toekomstmuziek
05 Mar 2013, 08:00
foto


De GSMA associatie, het platform van de mobiele diensten en bedrijven heeft tijdens het GSMA Mobile World Congres te Barcelona, Spanje, de laatste ontwikkelingen en producten aangeboden. Naast het programma voor de bedrijven, heeft de organisatie ook een speciaal programma opgezet voor de beleidsmakers. Een delegatie van het ministerie van Telecommunicatie en Toerisme (TCT), onder leiding van minister Falisie Pinas, heeft deelgenomen aan dit congres.

Door de uitwisseling van informatie, hoopt het bedrijfsleven ondersteuning te krijgen van de beleidsmakers voor de ontwikkelingen die zich voordoen in deze sector, staat in een persbericht van TCT. In speciale workshops is aandacht besteed aan kwesties zoals spectrum, privacy, gezondheidszorg, jeugd en onderwijs. Daarnaast was er ook een speciale leiderschapssessie voor de ministers en toezichthouders.

Regio slecht vertegenwoordigd
Bij de sessies is de noodzaak om te komen tot breedband toegang voor allen wederom onderstreept. Cijfers geven aan dat het aantal personen dat geen toegang heeft tot breedband diensten nog steeds veel hoger ligt dan de groep die wel toegang heeft. De breedband commissie, ingesteld door de Internationale Telecommunicatie Unie heeft 2015 als streefdatum om de achterstand substantieel ingelopen te hebben.

Tijdens het congres zijn ook de succesverhalen gedeeld met de beleidsmakers. Vertegenwoordigers van Latijns-Amerika hebben gebruikgemaakt van de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen. “In deze was het jammer dat de Caribische regio slecht vertegenwoordigd was. Hierdoor werden slechts issues binnen Latijns-Amerika aangehaald”, zegt de voorlichting van TCT. “Suriname heeft nog een lange weg te gaan.”

Er wordt veel verwacht van het regionaal project dat in samenwerking met Canto en de IDB zal worden uitgevoerd. Het gaat daar om het verbeteren van de toegang tot breedband en het werken aan een nationaal breedbandbeleid. Naast de delegatie van het ministerie hebben ook delegaties van de Telecommunicatie Autoriteit Suriname en Telesur deelgenomen aan dit congres.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May