Centrale Bank wil goede economische vertaalslag
04 Mar 2013, 19:00
foto
Ingeborg Geduld-Nijman


De Centrale Bank streeft naar openheid, eerlijkheid en transparantie. “Als Centrale bankier moeten wij de nodige voorzichtigheid betrachten. Op geen enkele wijze mogen onze woorden dubbelzinnig zijn of ruimte geven voor verkeerde interpretatie.” In deze bewoordingen heeft Ingeborg Geduld-Nijman van de Centrale Bank van Suriname duidelijk de reden voor de trainingssessie voor journalisten weergegeven.


Tussen de 12 en 15 journalisten van de diverse media krijgen de gelegenheid zich de vaardigheden in economische verslaggeving eigen te maken. Geduld-Nijman, coördinator van het directoraat Toezicht- en Kredietwezen van de Centrale Bank heeft vanmorgen namens de bankpresident de workshop geopend in hotel Sheva aan de Hofstede Crulllaan. Aanvankelijk zou directeur Glenn Gersie van het directoraat Monetaire Zaken en Economische mogelijkheden de opening doen.

De Centrale Bank investeert in informatieverschaffing, training en scholing van diverse lagen in de gemeenschap om invulling te geven aan haar streven naar openheid van haar beleid en functioneren. Het is de tweede training in twee jaar die de bank houdt voor journalisten. Deze vijfdaagse training wordt samen met het Internationaal Monetair Fonds en de Reuters Foundation gedaan.

In transitie
Geduld-Nijman heeft erop gewezen dat de financiële wetgeving van de bank wordt aangepast en gemoderniseerd. Het is daarom ook gewenst dat journalisten meer uitleg en training krijgen om de vele ontwikkelingen op financieel-economisch gebied beter kunnen volgen en deze ook beter kunnen weergeven aan het groter publiek, de samenleving.

“De Centrale Bank, maar ook Suriname is in transitie. Er vinden veel veranderingen plaats en wij vinden het van eminent belang dat u de ontwikkelingen kunt volgen en ook kunt weergeven,” benadrukte de bankfunctionaris het doel van de trainingssessies. De bank wil de economische intelligentie van het publiek verbreden en verdiepen, opdat er beter begrip is over de beleidsvoering van de Centrale bank.

In het verlengde van dit streven is het boek ‘Ons Geld’ vorig jaar uitgegeven en is er een documentaire ‘Vertrouwen centraal’ gemaakt. De bank gaat een stap verder en komt deze maand met een pagina in de kranten om de samenleving meer inzicht in haar werk en functioneren te geven. Voor de Centrale bank is belangrijk dat de media de vertaalslag van het economisch gebeuren naar het grote publiek goed kunnen doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May