19 cursisten beginnen politie bachelor opleiding
04 Mar 2013, 17:00
foto
Cursisten van de officiersopleiding van het Korps Politie Suriname. (Foto: Raoul Lith)


Na dertig jaar start het Korps Politie Suriname met een officiersopleiding. Negentien cursisten doen mee aan de Bachelor Inspecteur Opleiding Politiekunde. Vijf van de cursisten die toegelaten zijn, komen buiten het korps.

De opleiding duurt in principe vier jaar maar omdat deze cursisten al een bachelor opleiding hebben is deze ingekort tot twee jaar. De bedoeling is om volgend jaar ook mensen met een middelbare schoolopleiding op te leiden, zegt korpschef Humphrey Tjin Liep Shie.

Verbeteren politiezorg
Change manager Ronald Dongor zegt dat in januari 2012 een herstructureringsproces is ingezet voor een moderne politiezorg. De veiligheid van de samenleving komt op de eerste plaats. Het korps heeft dringend kader nodig omdat officieren intussen ook met pensioen zijn gegaan. Door de opleiding wordt de kwaliteit van de politiezorg verbeterd. “Het zal zwaar zijn, maar het is te doen”, stelt minister Edward Belfort van Justitie en Politie.

De naam van het Politie Opleidingscentrum aan de Commewijnestraat is veranderd in Politie Academie. Er is een samenwerking aangegaan met de Anton de Kom Universiteit van Suriname. De docenten zijn ook verbonden aan de hoogste onderwijsinstelling van het land. De studenten zeggen gemotiveerd te zijn. Zij zien dit als een kans om een bijdrage te leveren aan verbeteren van de kwaliteit van het korps.

Urmie Panka
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May