Waarde van lezen weer benadrukt op scholen
04 Mar 2013, 13:00
foto
Alle kinderen willen een beurt om te vertellen waarover het verhaal gaat dat Edwin Geffery heeft voorgelezen. (Foto: Vanessa Sacco)


De sfeer zit er goed in. Er wordt gelachen, gedanst, gezongen en ook een stukje drama hoort er bij. Vandaag is het Wereld Voorleesdag. In het hele land hebben personen met verschillende achtergrond voorgelezen in de klas. Ook op de Ritfeldschool is het heel gezellig geworden. De kinderen hebben genoten van deze activiteit.

Guillaume Pool, Earl Thijm, Max Terborg, Ruth Wijdenbosch, Sigmund Proeve, Remy Grauwde, Mildred Demon, Edwin Geffery en Cynthia Mc Leod zijn te gast op de Ritfeldschool. "Wij hebben gekozen voor prominenten om zo de kinderen te inspireren om te gaan lezen", zegt schoolleider Chequita Sylvester-Wiebers.

Waardevol
De directeur van de Surinaamsche Bank, Sigmund Proeve, zegt aan Starnieuws dat het belangrijk is dat kinderen lezen omdat ze hierdoor meer kennis opdoen. "Dit heeft meer waarde dan de kluis van de bank", antwoordt hij lachend op een vraag. De mensen die voorgelezen hebben, zeggen dat er nog te weinig aandacht wordt besteed aan lezen. Zij benadrukken de waarde die lezen heeft om veel meer te weten te komen.

Jared van de zesde klas zegt dat hij voorlezen wel leuk heeft gevonden vandaag, maar het liefst leest hij zelf een boek. "Dan begrijp ik het beter", legt hij uit. Shane die in de kleuterklas zit, vindt voorlezen goed voor hem. "Het maakt mij knap", vertelt hij met veel overtuiging.

Vanessa Sacco
            video.gif video
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May