Dc Pinas: Controle op vervallen producten opgevoerd
04 Mar 2013, 00:00
foto
Een medewerker van BOG controleert in Brokopondo de producten die worden verkocht in de supermarkt.


Het komt vaak voor dat winkeliers in het binnenland vervallen producten verkopen. "Zij maken er misbruik van dat veel mensen niet kunnen lezen. Maar wij hebben de controle opgevoerd. Twee winkels waren gesloten. Een winkel te Brownsweg is na twee weken weer opengesteld, maar die van Klaaskreek is nog steeds dicht", zegt districtscommissaris (dc) Yvonne Pinas aan Starnieuws.

Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet diverse winkels aan om controle uit te oefenen. Ook in het district Sipaliwini zijn winkeliers aangepakt. De dc zegt dat naast de vervallen producten ook de hygiënische omstandigheden te wensen overlaten. Verder blijkt dat de vergunningen niet altijd in orde zijn. Onverantwoord opbergen van gascylinders is ook een veel voorkomende klacht.

De dc vindt dat de districtsraads-, ressortraads- en assembleeleden ook een belangrijke bijdrage kunnen leveren om te voorkomen dat er vervallen producten worden verkocht. "Wij hebben met alle regionale volksvertegenwoordigers vergaderd. Mij maakt het niet uit van welke partij ze zijn. Wij moeten samen ervoor zorgen dat het beter gaat in het district. Nu is iedereen actief", zegt Pinas. Zij vindt ook dat assembleeleden die gekozen worden in het district, daar moeten wonen om zaken aan te pakken. De dc merkt op dat in het binnenland de producten overdreven duur zijn. Hoewel transport geld kost, wordt er volgens haar veel te veel gevraagd voor de goederen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May