Surinamer Lucien Agard doodgeschoten in Guyana
03 Mar 2013, 19:00
foto
Lucien Agard


Lucien Agard, die eerder door de Guyanese politie was gedeporteerd, is doodgeschoten in Guyana. Agard en zijn neef zouden van hun werkgever in Guyana US$ 7 miljoen hebben gestolen. Zijn neef werd op borgtocht vrijgelaten en Lucien werd gedeporteerd.

De Surinamer keerde echter via de back track terug naar Georgetown waar zijn vrouw en drie kinderen wonen. De 30-jarige is door nog onbekende personen vrijdagavond doodgeschoten. Hij werd door het hoofd geschoten. Zijn weduwe vertelt dat ze die avond omstreeks half acht ’s avonds alleen thuis was met haar drie kinderen. Haar man was naar de winkel.

Op gegeven moment hoorde ze een explosie en toen ze uit het raam keek, zag ze drie personen, één van hen had een pet op. Ze zag haar man op de grond liggen en hij vroeg: ‘wat doen jullie?’ De vrouw zegt dat haar man naar haar riep en haar toeschreeuwde: ‘ze hebben wapens’. Ze sloot het raam en sloot zich met haar kinderen op in een slaapkamer. Toen hoorde ze nog een explosie. De vrouw belde naar een tante, die het geluid ook had gehoord en op weg was om poolshoogte te nemen. Het gezin woonde in een eenkamerwoning achter het huis van de tante.

Geweerschot
Toen de vrouw en de tante riepen om Lucien, kwam er geen geluid. Ze alarmeerden daarop de politie van Springlands. De moeder van Lucien, Vera, woont in Suriname en zou vrijdagnacht nog contact hebben gehad met haar zus in Guyana. Ze vroeg hoe haar zoon het maakte. Tijdens het telefoongesprek zei haar zus dat ze een geweerschot hoorde en dat ze zou gaan kijken wat er aan de hand was.

Toen de zus om elf uur ’s avonds niet had gebeld, belde Vera en ontving ze het tragische nieuws. Ze had haar zoon op Nieuwjaarsdag in Suriname ontmoet, toen hij op bezoek kwam. Lucien was in Suriname al eerder in aanraking gekomen met de politie.

Hij en zijn vriend hadden een autobestuurder afgetakeld. Zijn vriend werd gearresteerd, maar Lucien kon ontkomen. Hij vluchtte naar Guyana, ontmoette zijn vrouw en besloot in Guyana te wonen. Vorig jaar kwam hij weer in opspraak in de vermeende diefstal van zijn werkgever. (Bron: Kaieteur News)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May