'Wildgroei oorzaak ontwateringsproblemen Albina'
03 Mar 2013, 10:00
foto
Een afvoerlozing naar het Ingi Pikinkanaal, die de waterafvoer naar de Marowijnerivier moet regelen was maanden voor de oplevering van het DLGP 2-ontwateringsproject verstopt met allerlei rommel en kapotte korjalen.


"De wildgroei in Albina is de oorzaak van de verstopte lozingen". Dit constateert Oemar Jimidar, coördinator Suriname-oost van het ministerie van Openbare Werken (OW), tijdens een oriëntatiebezoek aan het grensstadje.

De OW-topper zegt aan Starnieuws dat het hem is opgevallen dat de duikers niet op de juiste wijze zijn geplaatst. "Er zijn veel gevallen, waarbij duikers geplaatst zijn die hoger liggen dan de weg-as. Jimidar geeft aan dat OW standaarden hanteert bij het plaatsen van duikers, maar in hoeverre adviezen zijn gevraagd of opgevolgd kan hij niet vaststellen. De OW-functionaris legt uit dat indien burgers een duiker willen plaatsen, zij bij het districtscommissariaat een vergunning moeten aanvragen. Het commissariaat moet op zijn beurt adviezen aanvragen bij OW.

Verbetering nodig
"Het is de vraag in hoeverre de bestuursdienst erop toeziet dat zaken op de juiste manier worden uitgevoerd", zegt Jimidar. Daarbij moeten de juiste afmeting, hoogte en diepte, alsook de kwaliteit van het materiaal gecontroleerd worden. "We hebben veel probleemgevallen gezien waarbij dringende verbetering moet worden aangebracht", zegt Jimidar.

Over het uitgevoerde ontwateringsproject van het decentralisatieprogramma DLPG 2 wil Jimidar in dit stadium geen oordeel vellen. Het ontwateringsproject dat binnen het programma uitgevoerd werd door het ministerie van Regionale Ontwikkeling was ook bedoeld om de wateroverlast in Albina aan te pakken. "Om te komen tot een afdoende oplossing moet samen met de districtscommissaris en de aannemer om de tafel gezeten worden", zegt Jimidar.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May