Eerste stropers gepakt nieuwe legseizoen zeeschilpadden
03 Mar 2013, 06:00
foto
De in beslag genomen eieren van de zeeschildpadden.


De zeeschildpadden hebben nauwelijks hun eieren gelegd in het nieuwe seizoen of de eerste stropers zijn al bezig de eieren te stelen. De 37-jarige O.K en zijn 14-jarige zoon zijn zaterdag betrapt. Ze hadden 528 eieren in hun bezit.

De zeeschildpadden hadden hun eieren gelegd op het stand van Babun Santi in het natuurreservaat Galibi. Tijdens een gezamenlijke patrouille van de politie van Albina en jachtopzieners van 's Lands Bosbeheer (LBB) is het tweetal aangehouden. Vader en zoon zijn afkomstig van het dorp Galibi.

Hun korjaal en de buitenboordmotor van 25 pk zijn door de politie in beslag genomen. Zij zullen worden voorgeleid. "Het natuurreservaat Galibi moet behouden worden voor Suriname, de wereld en de komende generaties", zei kapitein Ricardo Pane, medio vorige maand bij de officiële start van het zeeschildpadden legseizoen. Bij deze gelegenheid waren ook aanwezig de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, Ginmardo Kromosoeto, directeur van WWF Suriname, Dominiek Plouvier, en waarnemend hoofd LBB, Hesdey Esajas van LBB.

Isaak Poetisi
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May