JusPol wil cybercriminaliteit aanpakken
03 Mar 2013, 04:00
foto
Peggy Tjaris, Trerrence Philip (Public sector director Eastern & Southern Caribbean) van Microsoft, minister Edward Belfort en Devanand Ramsingh (Inside Territory manager). (Foto: voorlichting JusPol)


Vertegenwoordigers van Microsoft Corporations hebben tijdens een kennismakingsbezoek met minister Edward Belfort van Justitie en Politie (JusPol) gewezen op het gevaar van illegaal software. Dit bevordert cyber criminaliteit. Belfort legde uit dat het ministerie deze vorm van criminaliteit wil aanpakken. Hiervoor zijn wettelijke maatregelen nodig.


Belfort zei dat gebruik van originele software alvast een van de maatregelen is. De vertegenwoordigers van het bedrijf Peggy Tjaris, Trerrence Philip (Public sector director Eastern & Southern Caribbean) en Devanand Ramsingh (Inside Territory manager) gingen uitgebreid in op de voordelen van het gebruik van originele software. Zij wezen op het gevaar van gekraakte versie van software, die een meestal een bron van malware, spyware, virussen, bots en worms. Door geïnfecteerde computers kunnen hackers gemakkelijk toegang hiertoe krijgen en confidentiële informatie stelen.

Aanpakken
"Door het aanschaffen of downloaden van illegale software zijn mensen bezig criminele organisaties te financieren, want deze zijn meestal het brein achter 'pirated software', legden de Microsoft vertegenwoordigers uit. Belfort gaf volgens de voorlichtingsdienst van Justitie en Politie te kennen dat het ministerie bezig is wetgeving voor te bereiden. Door wetgeving zal invulling gegeven worden aan internationale verdragen, waaronder het doen strafbaar stellen van cyber crime.

Het ministerie wil een officiële relatie met Microsoft Corporations aangaan. Naast originele software is er begeleiding en training ambtenaren. De toepassing van de meest recente ontwikkelingen op ICT-gebied heeft de aandacht van de minister.
Microsoft Corporations heeft reeds overeenkomsten met diverse overheden in het Caribisch gebied. De eerste officiële partner van Microsoft is sedert 2003 actief in Suriname. Deze zorgt voor advies en lokale support van Microsoft producten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May