Mutatie penitentiaire ambtenaren ingegaan
01 Mar 2013, 09:05
foto


De mutatie van de 83 penitentiaire ambtenaren is vandaag ingegaan. Het voltallig bestuur van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) onder leiding van Gustaaf Gallant en de shopstewards zijn overgeplaatst.

Behalve de bestuursleden en de shopstewards die zich vanmorgen op het hoofdkantoor van hun vakcentrale de AVVS ‘De Moederbond’ moesten aanmelden, heeft de rest van de pa’s zich begeven naar zijn nieuwe werkplek. Er heerst ontevredenheid onder de gemuteerden, omdat het de overplaatsing vrij abrupt komt en sommigen onder de pa’s al 30 jaar op een werkplek zaten.

De Moederbond, waar de BPAS, is aangesloten heeft deze week een brief gestuurd naar minister Edward Belfort van Justitie en Politie om de mutatie in heroverweging te nemen. Eddy Jozefzoon treedt als bemiddelaar/adviseur op tussen de partijen die een hele poos lijnrecht tegenover elkaar hebben gestaan.

Bij het eerste gesprek tussen partijen, had minister Belfort onder druk de buitenfunctiestelling van Gallant teruggedraaid. Partijen hadden een sfeer gecreëerd waar verder gesproken kon worden, totdat kort na het eerste gesprek de mutatie-brieven de deur uitgingen. Starnieuws verneemt dat de spanning bij de bondsleden alleen maar is toegenomen door deze handeling van de bewindsman.

Eerder gaf Moederbondsvoorzitter Errol Snijders tegenover Starnieuws toe dat de minister zijn personeelsleden mag muteren, het gaat echter om de wijze waarop. Zo moet in afstemming met het bestuur, bepaald worden hoe en waar bestuursleden kunnen worden overgeplaatst. Het functioneren van de vakvereniging mag door mutatie niet in gedrang komen. Snijders wil voorlopig niet reageren en zegt de bemiddeling van Jozefzoon af te wachten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May