Ouders leerlingen Wageningen houden hun kinderen thuis
01 Mar 2013, 00:00
foto


Ruim vijftig ouders van kinderen die op Mulo Wageningen zitten, hebben unaniem besloten om hun kinderen vandaag thuis te houden. Dit besluit is donderdag genomen op een bijeenkomst die de ouders hebben belegd. Directe aanleiding om de spoedbijeenkomst te houden, is genomen nadat leerlingen ondanks gebeden weer in trance waren geraakt.

Shirley Walker, trekker van de actie van de ouders, zegt aan Starnieuws dat geen genoegen genomen wordt met de mededeling van de schoolleiding, die zegt dat er niks aan de hand is. Het in trance raken van scholieren is ongeveer drie weken geleden begonnen op de muloschool. Het kind dat donderdagmorgen in trance raakte, heeft er verschrikkelijk veel last van de situatie gehad. Zij kon ook moeilijk ademhalen, zegt Walker. “Deze dingen kan je niet zomaar laten, er moet een oplossing komen. Zolang deze zaak niet is opgelost, zal de school gesloten blijven”, stellen de ouders. De schoolleiding heeft diverse geestelijken gevraagd om te bidden op school en het terrein te zuiveren, maar kinderen blijven in trance raken.

Het schoolonderzoek is dinsdag begonnen. Als de school nu gesloten wordt, ontstaat er een achterstand. Walker hiermee geconfronteerd, zegt dat als de leerkrachten in staking gaan voor meer geld er ook achterstanden worden gecreëerd. “Dit gaat om de geestelijke gezondheid van de leerlingen waarvoor er moet een oplossing komen." Districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh is ook verwittigd dat de kinderen niet naar school gestuurd zullen worden. Hij heeft de inspecteur Rita Chotoe-Sanchit niet kunnen bereiken en zal in de ochtend contact met haar maken om te zien wat er gebeuren moet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May