Kampong Baroe wil meer zeggenschap over ressort
25 Feb 2013, 08:00
foto
Bewoners van Kampong Baroe op de hoorzitting. (Foto: BIC Saramacca)


Op de hoorzitting van Kampong Baroe in het district Saramacca vrijdag hebben de plaatselijke bewoners duidelijk kenbaar gemaakt dat zij meer betrokken willen worden bij besluiten. Zij geven aan dat door meer betrokkenheid zij ook beter hun bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het ressort en daarmee ook het district.

Bewoners hebben graag dat er meer aandacht wordt besteed aan sport, zodat jongeren zich op een gezonde manier bezig kunnen houden. Hierdoor zullen minder jeugdigen hangen bij de winkels en op de hoeken van de straten. Daarnaast willen de bewoners een afdeling van Sportzaken in Saramacca. Deze afdeling zou het sportgebeuren beter kunnen coördineren. Andere zaken die aangehaald zijn door de bewoners van Kampong Baroe zijn: een toilettengroep voor de openbare begraafplaats Kampong Baroe, een verpleeghuis voor seniorenburgers, straatverlichting aan de Mahostraat en de Saramaccaweg omgeving Uitkijkbrug, aanschaf van een machine park voor het district en vuilophaal.

Ondersteuning nodig
De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, vindt het prettig dat de bevolking om meer betrokkenheid vraagt. Hij deelde mee alles in het werk te zullen stellen om de problemen op te lossen, maar rekent ook op alle steun en participatie van de bevolking en bevoegde instanties. Hij benadrukte dat niet alles door de overheid alleen gerealiseerd kan worden. De medewerking en ondersteuning van de bevolking is onmisbaar.

In het concept ressortplan 2014 staan een gemeenschapshuis voor het dorp Grankreek, nutsvoorzieningen voor de dorpen Tottikamp en Maho, een ontsluitingsweg van Inheems dorp Maho naar Marron dorp Maho, onderhoud van ontwateringswerken in het ressort, vernieuwen en herstellen van verschillende sluizen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May