NPS: 25 februari zwarte bladzijde
24 Feb 2013, 16:00
foto


De Nationale Partij Suriname (NPS) noemt 25 februari "een zwarte bladzijde voor ons land". De partij die op 25 februari 1980 in de regering zat en weggeschoten is, benadrukt dat het geen dag is om te feesten.

De verklaring van de partij luidt als volgt:
Sinds haar oprichting heeft de Nationale Partij Suriname (NPS) mede structuur helpen brengen in het ontwikkelingsproces van Suriname, waarbij telkens weer is gezorgd voor politieke en economische rust en zeker ook het waarborgen van de rechten van de mens.
Onrust, geweld en het verwerpen van democratische beginselen, behoren niet tot het beleid van de Partij.
25 februari 1980 is een zwarte bladzijde voor ons land.

Het is een dag waarop veel ellende begonnen is in ons, toen nog erg jonge, republiek; ellende die wij dagelijks nog meemaken.
Een dag waarop normen en waarden zijn kapotgeschoten, onschuldige mensen het leven verloren hebben en een legitieme regering omvergeworpen is.
Het is een dag om te treuren over de vele mensenlevens die verloren zijn gegaan en de enorme schade die aan ons land op sociaal, maatschappelijk, financieel/economisch en andere gebieden in die dagen is toegebracht.
Voor de NPS is 25 februari dan ook geen dag om te feesten, maar een dag om te bezinnen en om God te bidden dat zoiets Suriname nooit meer overkomt.
GOD ZIJ MET ONS SURINAME!

De Nationale Partij Suriname
Paramaribo, 24 februari 2013
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May