Weg Apoera-Nickerie eind 2014 een feit
23 Feb 2013, 19:30
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedin


De weg Nickerie-Apoera wordt volgend jaar opgeleverd. Het tracé wordt al open gestoten vanaf Kamp 13, ruim vier kilometer verwijderd van Southdrain. Er wordt gebruik gemaakt van de dam van het Wakaykanaal. Dit jaar al zal deze weg begaanbaar zijn. In 2014 wordt de verbindingsweg verhard.

"Voor Apoera zal de ontsluiting veel ontwikkeling met zich meebrengen", zegt de deken van de districtscommissarissen, Roline Samsoedien aan Starnieuws. Ze denkt aan educatie, want de scholieren kunnen na afronding van de muloschool in Apoera heel makkelijk het voortgezet onderwijs in Nickerie bezoeken. Voor de ouders betekent het een besparing van kosten, want de kinderen hoeven niet meer in een internaat ondergebracht te worden.

Verlichting
Wanneer de weg af is, kunnen de scholieren 's morgen met de schoolbus naar school kunnen gaan en 's middags weer lekker thuis met de familie zijn, zegt Samsoedien. Het is niet wenselijk dat jonge kinderen uit de gezinssituatie gehaald worden omdat ze in een internaat moeten verblijven.

Ook in economische zin zal Apoera baat bij de ontsluiting hebben. De kosten van levensonderhoud zal drastisch omlaag gaan. Vervoer van goederen is dan minder kostbaar. Nu kan Apoera alleen bereikt worden via de boot of de weg achter Zanderij. Ook de huisvesting wordt aangepakt in Apoera. Er zullen woningen worden opgezet door de overheid. Ook met Greenheart zijn er gesprekken gaande voor bouwpakketten waardoor de gemeenschap ook zelf hun woningen kunnen opzetten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May