Toestand Hugo Chávez verslechtert
23 Feb 2013, 15:30
foto
Honderden Venezolanen hebben een nachtwake gehouden voor president Hugo Chávez. (Foto: AFP)


De gezondheidstoestand van president Hugo Chávez van Venezuela is verslechterd. Zijn ademhalingsproblemen zijn erger geworden, meldt minister van Buitenlandse Zaken, Elías Jaua.

Honderden Venezolanen hebben aangestoken kaarsen, huilden en baden voor de gezondheid van Chávez op heuvel park in de buurt het presidentieel paleis. Het staatshoofd zijn kankerbehandeling wordt voortgezet in een militair hospitaal.
Volgens Jaua reageert de 58-jarige linkse politicus wel positief op deze behandeling. "We hebben steeds ingezet op het leven van de president, opdat hij de radicale transformatie van de Venezolaanse samenleving kan voortzetten", benadrukte Jaua op de staatstelevisie.

Donderdag had de regering in Caracas al meegedeeld dat de ademhalingsproblemen van Chávez bleven aanhouden en er “niet gunstig’ uitzagen. Het staatshoofd ademt door een buis in zijn luchtpijp. Sinds de laatste kankeroperatie op 11 december in Havana, Cuba, kampt hij met ademhalingsproblemen. Na zijn vierde kankeroperatie in 18 maanden, liep de Venezolaanse leider een ernstige infectie aan zijn luchtwegen op.

"De president blijft zich met een zo groot mogelijke levenswil aan Christus vastklampen", verklaarde minister van Informatie Ernesto Villegas. Chávez is maandag naar zijn land teruggekeerd nadat hij meer dan twee maanden in Cuba was. Sinds een dag voor zijn operatie in december is hij niet meer publiekelijk gezien of gehoord. De regering heeft kort voor zijn aankomst in Caracas een foto uitgegeven waar hij op stond met zijn twee dochters.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May