One stop Shop biedt mensen met diabetes snelle hulp aan
23 Feb 2013, 17:30
foto
De wachtkamer van de 'One stop Shop'.


Mensen met diabetes moesten elke week voor een ander onderzoek naar de dokter. Hier is een verandering in gekomen, want er is een ‘One stop Shop’ op het terrein van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) geopend vrijdag. Diabetes patiënten kunnen met een verwijsbrief van de huisarts alle onderzoekingen op één plek doen. AZP werkt samen met de Stichting Diabetes Educatie Suriname (SDES). Nu kan iemand binnen anderhalf uur geholpen worden en met de resultaten teruggaan naar de huisarts.

In het gebouw is er een team van deskundigen dat de mensen met diabetes zullen helpen. Diabetesverpleegkundigen, fysiotherapeuten, een psycholoog, voedingsdeskundige, podotherapeut staan klaar om de mensen te helpen. Elizabeth Berggraaf, voorzitter van de SDES zegt aan Starnieuws dat zij iedereen snel willen helpen, maar er is een tekort aan verpleegkundigen, psychologen en diëtisten. Samen met COVAB wilt zij kijken hoe het probleem opgelost kan worden om goede gemotiveerde studenten op te leiden. Berggraaf is blij met de ondersteuning die zij van verschillende organisaties heeft gekregen en zij wil er alles aan doen om de zorg van mensen met diabetes te verminderen.

Algemeen directeur van AZP, Antoine Brahim, is net als Berggraaf blij met de opening van dit gebouw. Hij zegt dat het AZP het project ondersteunt en alle vertrouwen heeft dat de doelen bereikt zullen worden. “Together we can move lives forward”, haalt hij de slagzin van AZP aan. De minister van Volksgezondheid Michel Blokland zegt dat de mensen met diabetes goed begeleid moeten worden. De meeste organisaties staan achter het doel van SDES omdat nu efficiënt hulp geboden kan worden door mensen die zich gespecialiseerd hebben in aanpak van diabetes.

Vanessa Sacco
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May