Bewoners Jarikaba willen actie zien
23 Feb 2013, 05:00
foto
De hoorzitting van ressort Jarikaba in het schoolgebouw van Mulo Debi Sahaiweg, is goed bezocht.


De bewoners van het ressort Jarikaba willen dat zo snel mogelijk zaken die een doorn in het oog zijn, worden aangepakt. Tijdens de hoorzitting is gewezen op de noodzaak van een buurtmanager. Ook een motorbrigade is gewenst om de criminaliteit aan te pakken in het dichtbevolkte ressort. De bewoners hebben tal van problemen opgesomd en willen verandering zien. De opkomst was goed en het conceptplan 2014 werd door diverse ressortraadsleden aan de plaatselijke bevolking gepresenteerd.

De bewoners hebben het graag dat de werkmarkering duidelijk zichtbaar is. Ook moeten de grenzen van het district met borden worden aangegeven. Omdat Saramacca veel dagjes toeristen krijgt, klagen de mensen over geluidsoverlast. Er wordt ook luid muziek afgespeeld in de voertuigen. Daarom is optreden van de politie noodzakelijk. Renovatie van de recreatiezaal van Creola en een afdeling het Bureau Openbare Gezondheidszorg voor het ressort, staat ook op de verlanglijst.

Projecten in ressortplan
De politie surveillance moet worden opgevoerd, omdat schoolgaande kinderen uren blijven hangen bij winkels na schooltijd. Verder hebben bewoners opgemerkt dat percelen van Uitkijkpolder, die jaren door de plaatselijke bewoners worden bewerkt, aan derden worden uitgegeven. Een afdeling van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer, die in 2012 geopend was door de toenmalige minister Simon Martosatiman, is niet meer operationeel. Het pompgemaal van Creola moet ook vernieuwd worden, omdat de huidige niet optimaal kan functioneren.

De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, beloofde er alles aan te zullen doen om deze problemen op te lossen. In het concept ressortplan 2014 zijn opgenomen: het opzetten van aula's voor de begraafplaatsen, verharden van alle zandwegen, operationaliseren van brandweerkazerne Jarikaba, het opzetten van incassokantoren voor EBS, SWM en Telesur, een multifunctionele zaal aan de Mr. P. Chandie Shawweg, bouwen van dienstwoningen voor de politie en het opzetten van een doorgangshuis te Uitkijk.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May