Regerende partij in Barbados wint verkiezingen
22 Feb 2013, 22:00
foto
Minister-president Freundel Stuart


De regerende Democratic Labour Party (DLP) heeft de macht in Barbados behouden na een zwaar bevochten verkiezingsstrijd.

De DLP, onder leiding van minister-president Freundel Stuart, heeft 16 van het 30 zetels tellende parlement in de wacht gesleept. De overwinning kwam als een verrassing, aangezien peilingen een overwinning voor de oppositionele Barbados Labour Party hadden voorspeld. Die won de overige veertien zetels.

De overwinning betekent dat minister-president Stuart zijn eerste volledige ambtstermijn zal uitzitten. Hij nam het roer over na de dood van premier David Thompson in 2010.

Tweede overwinning

"We zijn vanavond hier om het te vieren. Deze organisatie heeft gedurende de laatste vijf jaar het werkelijke leven aangeraakt door haar beleid en programma's," zei Stuart op het hoofdkantoor van zijn partij.

Het is de tweede opeenvolgende overwinning voor de DLP, nadat de regering van de Barbados Labour Party, onder leiding van oud-premier en de huidige oppositieleider Owen Arthur, veertien jaar aan de macht was.

Arthur had vanmorgen vroeg zijn nederlaag al toegegeven en zei dat zijn partij meeging met de wil van het volk. Stuart zei dat hij zijn beleid zal vervolgen, ondanks hij geconfronteerd wordt met zeer moeilijke economische omstandigheden en “de ergste crisis van de wereld in een eeuw.”

Barbados zijn kredietwaardigheid is onlangs naar beneden bijgesteld en volgens correspondenten heeft de regerende partij veel moeite gehad om de economie van het eiland te stabiliseren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May