Oscar Pistorius op borgtocht vrijgelaten
22 Feb 2013, 12:45
foto
De vader en broer van Reeva Steenkamp tijdens de hoorzitting. (Foto: Reuters)


Rechter Desmond Nair heeft in Pretoria beslist dat de Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius op borgtocht mag worden vrijgelaten. Het besluit komt na vier dagen van hoorzittingen.

Pistorius kijkt aan tegen de aanklacht zijn vriendin Reeva Steenkamp (29) vermoord te hebben. Rechter Nair zei dat de staat er geen zaak van heeft gemaakt dat de atleet zou vluchten of dat hij een gewelddadig karakter heeft. De Paralympische sprinter ontkent de aanklacht voor moord. Hij zegt dat hij Steenkamp heeft geschoten, omdat hij dat dat ze een indringer was in zijn huis.

De volgende zitting in de zaak is gepland voor 4 juni. De borgtocht is vastgesteld op US$ 113.000. De rechter vonniste ook dat Pistorius zijn paspoort moet inleveren, zijn huis in Pretoria moet vermijden en zich elke maandag en vrijdag tussen 07.00 u ’s morgens en 13.00 ’s middags op een politiebureau moet aanmelden. Het kostte de rechter twee uren om tot zijn vonnis te komen.

Oscar Pistorius won gouden medailles op de 2004 Paralympische Spelen in Athene, in Peking in 2008 en Londen in 2012. In Londen schreef hij geschiedenis door als de eerste dubbel-geamputeerde in de Olympische Spelen de halve finale op de 400 meter sprint te halen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May