Snijders: 'Nog lange weg te gaan'
23 Feb 2013, 00:00
foto
Errol Snijders


“We zijn niet in een hoerastemming,” zegt Errol Snijders, voorzitter van de AVVS ‘De Moederbond’ na de eerste gespreksronde met minister Edward Belfort van Justitie en Politie. “Het terugdraaien van de buiten functiestelling van Gustaaf Gallant, is maar een heel klein onderdeel van het groter geheel.”

Twee dagen lang hebben vakbondsleiders van de grootste vakcentrales, adviseur/bemiddelaar Eddy Jozefzoon, de vicepresident en minister Belfort gesprekken gevoerd in een poging “de juiste sfeer, atmosfeer te creëren dat partijen on speaking terms konden komen.” Snijders merkt op dat geen van de drie vakbondsleiders hadden verwacht om binnen twee dagen die sfeer te bereiken.

Het onderwerp van gesprek was het geschil tussen de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) onder leiding van bondsvoorzitter Gustaaf Gallant en Belfort. Ook loopt er een rechtszaak die de minister heeft aangespannen tegen Gallant, omdat hij de door zijn ‘ondergeschikte’ gedane uitspraken te ver vond gaan. Binnen de vakbeweging was er beroering ontstaan na de handelingen van de bewindsman naar Gallant toe. De algemene opvatting was dat de minister aan de vakbondsrechten van de leden was gekomen. De BPAS is aangesloten bij de AVVS 'De Moederbond'.

In ieder geval zegt Snijders dat een ieder zich ervan bewust is dat er nog een lange weg te gaan is. “Bij ons was de benadering van de kwestie door minister belangrijk.” Gallant zelf zei in de media dat hij niet anders had verwacht. “Niets is vanzelfsprekend,” reageert Snijders “we hebben ons uitgesloofd om een opening te forceren.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May