Calcutta wil beter ontwateringssysteem
22 Feb 2013, 02:00
foto
Participanten tijdens de hoorzitting Calcutta. (Foto: BIC Saramacca)


Op de hoorzitting van ressort Calcutta in het district Saramacca hebben de bewoners duidelijk gesteld dat zij een beter ontwateringssysteem wensen. Ook vragen zij aandacht voor het asfalteren van alle zandwegen, een nieuwe aanmeersteiger te Boskamp, betere watervoorziening voor Boskamp en Kalebaskreek, een mediatheek voor de O.S. Calcutta, een hulppoli te Boskamp, een laboratoriumruimte in het ressort, uitbreiden van telefoon lijn naar Boskamp en een sportcomplex. Dit werd kenbaar gemaakt tijdens de hoorzitting woensdag.

De bewoners van Calcutta vinden dat er aandacht besteed moet worden aan het ontwateringssysteem, renovatie en vernieuwing van de verschillende kunstwerken.
Er is door de lokale bewoners ook de aandacht gevraagd voor het opschonen en uitdiepen van de verschillende lozingen ten zuiden van de Catharina Sophiastraat. Ook moeten bepaalde straten van naamborden voorzien worden.

De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, heeft de problemen van de burgers aangehoord en heeft beloofd om zijn volle medewerking te verlenen voor het vinden van oplossingen. Hij zegt blij te zijn met de opkomst en de participatie van de plaatselijke bevolking.
De aanbevelingen en suggesties van de bewoners zullen in het definitieve ressortplan van 2014 worden opgenomen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May