Guyanese raadslid ontevreden over service Canawaima
21 Feb 2013, 15:00
foto


De service op de Canawaima veerboot op de route Suriname-Guyana laat veel te wensen over. “Vooral als het regent,” zegt Wazeer Latiff, het Regionale Democratische Raadslid (RDC). De veerboot heeft meer drie centimeter water op het dek.

Latiff legde uit dat de veerboot zondagavond ook niet op tijd is vertrokken, wat heeft bijgedragen aan het ongerief. De passagiers konden niet gaan zitten omdat het regende.

Hij geeft echter toe dat de douane-en immigratie ambtenaren hun taken naar behoren uitvoeren. “Ik beveel aan een oprolbare scherm te bevestigen aan de onbeschermde kant waar de passagiers zitten. Wanneer het regent kan het scherm worden neergelaten en worden vastgezet in een hoek.” Hij vindt dat de boot ook ruimte moet hebben, zodat het water onmiddellijk van het dek wordt afgevoerd als het regent.

De veerbootdienst tussen Suriname en Guyana te South Drain, bekend als Canawaima, ging op 1 november 1998 officeel van start. Het project Canawaima is gefinancieerd met 20 miljoen euro uit het Europees Ontwikkelingsfonds. De bedoeling was dat de illegale backtrack oversteek daarmee ten einde zou komen.
Twee keer per dag, met uitzonderingen op bepaalde feestdagen, wordt gevaren tussen Suriname en Guyana.

(Bron: Kaieteur News)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May