Werkgroep Kampong Baroe in de lift
22 Feb 2013, 04:00
foto
Vijftien personen hebben een voedselpakket gehad van de Werkgroep Kampong Baroe.


Binnen het eerste jaar van haar bestaan heeft de Werkgroep Kampong Baroe vier projecten in het ressort uitgevoerd. De werkgroep in het district Saramacca heeft een multifunctionele kamp voor de openbare school Kampong Baroe opgezet en de inrit van de begraafplaats van het ressort verbreed.

Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhai van Saramacca zegt aan Starnieuws dat het de werkgroep ook is gelukt om een huishouden op het waterleidingnet aan te sluiten en vijftien voedselpakketten aan minderdraagkrachtigen te overhandigen. Soedesh Moella, voorzitter van de werkgroep, zegt dat ze proberen door fundraisingsprojecten en met medewerking van overheidsinstanties projecten te realiseren voor de gemeenschap van Kampong Baroe.

Het kabinet van de president heeft op verzoek van de werkgroep SRD 7.320 ter beschikking gesteld om de projecten te realiseren. Voor Ramdhani is dit een heel uniek gebeuren. Hij vindt de Werkgroep Kampong Baroe een voorbeeld voor andere ressorten. “Het is duidelijk dat de werkgroep samen met de bevolking van Kampong Baroe projecten realiseert voor de gemeenschap, dus door het volk voor het volk.” De werkgroep is vorig jaar in het leven geroepen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May