Kalebaskreek krijgt nieuwe lagere school
21 Feb 2013, 05:00
foto
Minister Shirley Sitaldin te Kalebaskreek waar zij de eerste steen legde voor de bouw van een nieuwe school.


Minister Shirley Sitaldin van Onderwijs en Volksontwikkeling heeft de eerste steen gelegd voor de bouw van een lagere school in het Inheemse dorp aan de Coppenamerivier, te Kalebaskreek, in het district Saramacca. De school zal over negen leslokalen, een kantoorruimte, een opslagplaats en een toilettengroep beschikken. De bouwwerkzaamheden worden uitgevoerd door het aannemingsbedrijf Twahier Ajoeb N.V. en zal vier tot vijf maanden duren.

De onderwijsminister zegt dat elk kind het recht heeft op goed onderwijs. Zij deelt mee dat president Desi Bouterse zich heeft ingezet voor dit project. De districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani, zegt dat het dorpsbestuur sinds 1991 vraagt naar een nieuw schoolgebouw. De huidige school bevindt zich in een deplorabele staat. “Met de eerste steenlegging is aanzet gegeven dat de schooljeugd op goed en behoorlijk onderwijs kan rekenen. Ik bedank de regering voor haar inzet, want Kalebaskreek kan nu ook over een nieuwe school beschikken”, merkt Ramdhani op.

De kapitein van Kalebaskreek, Ruben Scholsberg, is minister Sitaldin erkentelijk voor dit heuglijke feit. Hij zegt dat in de 95 jaar voor het eerst een minister van Onderwijs dit dorp heeft aangedaan om de noden van scholieren te zien. Hij deelt mee dat deze school een bijdrage zal leveren voor de ontwikkeling van dit dorp. Hij vraagt de schooljeugd om gretig gebruik van te maken en zich verder te ontwikkelen en te scholen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May