Dc Jiawan stelt orde op zaken in Wanica
21 Feb 2013, 07:00
foto
Districtscommissarissen Rawien Jiawan (tweede van links) bespreekt de aanpak van zaken die ongewenst zijn in district Wanica. Links van hem zijn collega uit Para, Jerry Miranda. (Foto: Wanita Ramnath)


Districtscommissaris (dc) Rawien Jiawan heeft besloten om een halt toe te roepen tegen zaken die voor irritatie zorgen en de orde in het district Wanica verstoren. Hij krijgt ruggensteun van collega Jerry Miranda van aangrenzend district Para. Er zal streng opgetreden worden tegen mensen die her en der vuil dumpen. Onder geen beding mogen alcohol en sigaretten verkocht worden aan minderjarigen. Zuipen voor winkels zal niet toegelaten worden.

Jiawan had woensdag een bespreking met diverse betrokkenen en de politie over het aanpak van vuil en andere zaken in het district. De dc benadrukt dat samenscholing van mensen die alcohol drinken voor winkels ook aangepakt zal worden. De winkelier moet ervoor zorgen dat mensen geen alcohol gebruiken voor de zaak. Dit is wel toegestaan als de winkelier een vergunning heeft voor een bar. Bestuursambtenaren die over de schreef zullen gaan, verwijderd worden van hun post of worden gemuteerd. “Nu is het genoeg en er zal een einde moeten komen aan al deze praktijken. Ook mogen winkels niet later dan elf uur in de avond open zijn. Er zal streng gecontroleerd worden, maar iedereen zal schriftelijk en via de media ingelicht worden. De bewoners moeten meehelpen en sancties zullen niet uitblijven”, waarschuwt Jiawan.

Districtsverordening
Geluidsoverlast zal bijzondere aandacht krijgen, omdat er veel klachten daarover zijn. Nadat iedereen aangeschreven is, zal er binnenkort opgetreden worden tegen mensen die vuil dumpen. Een team van de bestuursdienst is al bezig mensen in kaart te brengen die overal vuil gooien. Dertig personen zijn al in beeld gebracht. Het kentekennummer van de voertuigen en andere zaken zijn vastgelegd. Het illegaal dumpen van vuil is strafbaar. Er kan een boete opgelegd worden van tussen de SRD 500 en SRD 3500 of een gevangenisstraf. De dc legt uit dat de Indira Gandhiweg dagelijks geharkt wordt, maar dat mensen vlak daarna weer vuil gooien. Ook de Kwattaweg is behoorlijk bevuild. Een strenge aanpak is vereist.

Jaiwan zal nu werken aan een districtsverordening. Collega Miranda die ook aanwezig was op de bespreking, deed het voorstel om de districtsverordening van Para te gebruiken, omdat deze al vergevorderd is. Afgesproken is dat Jiawan ernaar zal kijken en dan aanpassingen of aanvullingen pleegt. Met de verordening kan er sneller opgetreden worden en de gelden worden dan in het districtsfonds gestort, waardoor het district beter ontwikkeld kan worden. Vrijdag zullen de laatste besprekingen gevoerd worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May