Minister Belfort buigt voor druk
20 Feb 2013, 18:48
foto
Gustaaf Gallant


Minister Edward Belfort van Justitie en Politie heeft onder druk van de vakbeweging toegezegd de buiten functiestelling van Gustaaf Gallant terug te draaien. Gallant is voorzitter van de Bond van Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS).

Zijn functie wordt betwist door het interim-bestuur onder leiding van Lucille Noora. Vicepresident Robert Ameerali had zaterdag toegezegd zich te zullen beijveren voor een oplossing in het geschil tussen de BPAS en de minister. Partijen hebben vandaag gesprekken gevoerd over de problemen die beroering teweeg hebben gebracht binnen de vakbeweging.

De bewindsman heeft ook laten doorschemeren de kwestie van de rechtszaak tegen Gallant te zullen bekijken. Hij had Gallant de wacht aangezegd nadat hij zich gekrenkt voelde door uitspraken van de BPAS-voorzitter. Het gesprek tussen partijen wordt morgen voortgezet. Robby Berenstein van de vakcentrale C-47, Errol Snijders van de AVVS ‘De Moederbond’, Ronald Hooghart van de CLO en Eddy Jozefzoon, die als adviseur, bemiddelaar heeft opgetreden, waren bij het gesprek aanwezig.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May