Regering garandeert subsidie aan Stichting voor het Kind
20 Feb 2013, 18:00
foto


De donkere wolken zijn voor de zoveelste keer verdreven boven het opvangtehuis van de Stichting voor het Kind. De regering heeft de garantie gegeven dat de salarissen van de medewerkers worden uitbetaald. Alle ontslagen worden teruggedraaid. De medewerkers krijgen hun salarissen uitbetaald, zegt vakbondsleider Robby Naarendorp aan Starnieuws.

Er is een onderhoud vandaag geweest met vicepresident Robert Ameerali en regeringsadviseur Eddy Jozefzoon. Naarendorp zegt dat de subsidie zal worden betaald. Het gaat om ruim SRD 80.000 achterstallige betaling. De afspraken zullen worden uitgevoerd. De vakbondsleider deelt mee dat hij in contact zal blijven met Jozefzoon.

Naarendorp zegt dat het gesprek in goede sfeer is verlopen. Afgesproken is dat zaken structureel worden opgelost. De subsidie voor dit jaar is veiliggesteld. De stichting biedt opvang voor ruim 35 kinderen die slachtoffer zijn van seksueel molest. De stichting kon de salarissen van het personeel niet meer betalen. Er was geen zicht op een oplossing totdat ontslag werd aangevraagd voor de ruim twintig personeelsleden en de deuren in maart dicht zouden gaan. Ook het ministerie van Justitie en Politie meldt dat de aanvullende subsidie aan de stichting die vanaf 2008 is ingezet, te zullen blijven verlenen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May