Politie Guyana onderschept grote hoeveelheid drugs
20 Feb 2013, 17:00
foto


Agenten van de anti-drugs unit van Guyana hebben dinsdag een grote hoeveelheid cocaïne ontdekt. De drugs waren verstopt in uitgeholde houtblokken die bestemd waren voor Europa.

Een aantal personen is na de inval van de anti-drugs unit gearresteerd. Die zullen helpen bij het verder onderzoek, zei douane James Singh van de Anti- Narcotica Unit (Canu) aan verslaggevers.

Kaieteur News meldt dat het zou gaan om ongeveer 314 kilo cocaïne die is gehaald uit ‘houten dozen’ op een zagerij. Onder de gearresteerden is een Europeaan, die het brein achter de drugssmokkel zou zijn. Het schip met de lading was op weg naar Nederland. De lading was van de Guyana Timber Products Inc.

GFC wantrouwde
Volgens informatie waren verschillende overheidsinstanties betrokken bij de inval, die naar verluidt is geïnitieerd door de Guyana Forestry Commission (GFC), de Guyanese bosautoriteit.

De GFC wantrouwde al een hele poos de houtzendingen van de onderneming omdat zij zich herhaaldelijk niet aan de regels had gehouden. De drugs werden gevonden in een container die naar zeggen was vrijgemaakt en gereed was voor verzending. GFC drong aan op een volledige controle van de containers in bijzijn van de Guyana Revenue Authority (GRA) en Canu-agenten.

Zeven containers
Het houtbedrijf heeft zijn strubbelingen gehad met GFC nadat de bosautoriteit de onbeschaamdheid van het bedrijf tot het naleven van regels en voorschriften had aangekaard. Met intervallen werden enkele van de verzendingen van het bedrijf geweigerd.

Er waren zeven containers opzij gezet voor onderzoek door de autoriteiten. Maar bij het vallen van de avond, dinsdag, was slechts één doorzocht. De drugcontainer werd teruggebracht naar de zagerij, waar hij werd heropend. Het hout werd gestript tot er in een uitgeholde blok netjes verpakte en verzegelde pakjes met het illegale spul werden aangetroffen. De straatwaarde van de drugs zou ongeveer US$ 21 miljoen zijn.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May