Lackin: Onvoldoende draagvlak Ramdin voor topfunctie OAS
20 Feb 2013, 12:05
foto
Ambassadeur Albert Ramdin


Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken blijft erbij dat ambassadeur Albert Ramdin onvoldoende draagvlak heeft om door te stoten naar de functie van secretaris-generaal van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Op grond hiervan krijgt hij geen ondersteuning voor deze functie van president Desi Bouterse.

Lackin zegt aan Starnieuws dat hij goed contact heeft met Ramdin. Zijn werk wordt bijzonder gewaardeerd en na zijn periode als assistent secretaris-generaal van de OAS zal hij bij diverse internationale aangelegenheden worden betrokken. Het nieuws over het niet ondersteunen van Ramdin werd als eerste gemeld door de Ware Tijd . De mededeling sloeg als een bom in omdat Ramdin te kennen gegeven had voor de hoogste functie te gaan binnen de OAS. Hij heeft jarenlang lobbywerk verricht hiervoor.

Latijns-Amerika
Minister Lackin legt uit dat sinds het bestaan van de OAS Latijns-Amerika de secretaris-generaal levert. De tweede persoon komt uit het Caribisch Gebied. Hij ziet hierin nog geen verandering komen. Ramdin is al twee termijnen assistent secretaris-generaal. Mexico en Costa Rica hebben reeds te kennen gegeven dat ze met een kandidaat zullen komen. Zonder ondersteuning van Latijns-Amerika, is het niet mogelijk de hoogste functie binnen de OAS te bekleden.

Hoewel de verkiezing pas 2015 plaats zal vinden, is de invulling van de kandidatuur een 'hot item'. Daarom heeft Suriname duidelijkheid gegeven op de tussentijdse vergadering van staatshoofden. Lackin zegt deze kwestie een maand geleden in alle openheid besproken te hebben met Ramdin. Ook de kansen zijn bekeken. Suriname heeft de knoop doorgehakt. Intussen heeft Guyana te kennen gegeven belangstelling te hebben voor de post van assistent secretaris-generaal. Beide topfuncties zullen niet door de Caricom bekleed kunnen worden, benadrukt Lackin.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May